Werken als Wijkverpleegkundige

Als wijkverpleegkundige ondersteun je onze cliënten thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving. Jij weet als geen ander dat de essentie van wijkverpleging over veel méér gaat dan alleen zorg verlenen. Met een brede blik zorg je voor de best passende oplossingen voor onze cliënten.

Jouw inzet zorgt ervoor dat de cliënt zo lang mogelijk en zo gezond mogelijk thuis kan blijven wonen. Je werkt samen met het netwerk rondom de cliënt aan diverse vragen en onderwerpen. Te denken valt aan valpreventie, aanpakken van eenzaamheid of het ontlasten van de mantelzorger. Jij bent de spin in het web en neemt het voortouw om in verbinding met elkaar de beste zorg te realiseren.


wijkverpleegkundige, RijnWaal Zorggroep (regio Arnhem-Nijmegen)

Wijkverpleegkundige in een wijkteam van RijnWaal

Als wijkverpleegkundige in een wijkteam van RijnWaal, in de gemeente Lingewaard (tussen Arnhem & Nijmegen) heb je eigenlijk twee functies: je bent wijkverpleegkundige en teamleider tegelijk. Voor jouw team is het belangrijk dat je bereikbaar en zichtbaar bent, zodat ze op je kunnen terugvallen wanneer dat nodig is. Daarnaast ben je als wijkverpleegkundige ook de schakel in het netwerk van zorg rondom de cliënt.

Er zijn 4 wijkteams actief bij RijnWaal. Elk team wordt aangestuurd door een leidinggevend wijkverpleegkundige. Samen met jouw collega wijkverpleegkundigen heb je regelmatig overleg om te sparren en van elkaar te leren. Je bent als wijkverpleegkundige onderdeel van het medisch technisch handelen team van RijnWaal (MTH team) en draait om toerbeurt de bereikbaarheidsdiensten voor RijnWaal.

wijkverpleegkundige, Lingewaard

De werkzaamheden

Als wijkverpleegkundige bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je voert intakegesprekken met cliënten/mantelzorgers, stelt de zorgdiagnose en de indicatie. op basis hiervan maak je het zorgplan. 
  • Je coördineert en bewaakt het zorgproces en denkt overstijgend in oplossingen en mogelijkheden. Je werkt samen in de keten om tot een optimaal zorgproces te komen. 
  • Je voert de verpleegtechnische handelingen uit. 
  • Je bent in jouw wijkteam de enige wijkverpleegkundige en je bent ook de leidinggevende van jouw wijkteam. Je motiveert en ondersteunt jouw team in hun ontwikkeling én bij de veranderingen die voortdurend plaatsvinden binnen de zorg. 
  • Je zorgt ervoor dat elke medewerker zijn/haar eigen verantwoordelijkheid kent en biedt kaders indien nodig. 
  • Je staat voor een open en positief werkklimaat, waarin er ruimte is voor feedback, creativiteit en humor. 
  • Samen met jouw collega wijkverpleegkundigen uit de andere wijkteams ben jij het visitekaartje van de thuiszorg van RijnWaal Zorggroep.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als wijkverpleegkundige bij RijnWaal krijg je meteen een contract voor onbepaalde tijd.  Het salaris is conform CAO VVT en valt in FWG 50 (maximaal € 3942 per maand op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Elke Pierik

Wijkverpleegkundige

‘De functie van wijkverpleegkundige is nog in ontwikkeling, dus je hebt zelf invloed op hoe je functie eruitziet en hoe jij jouw werk invult. Daarnaast is RijnWaal als organisatie bezig met een professionaliseringstraject, waardoor iedereen wordt aangemoedigd om zelf verantwoordelijkheid te nemen en te gaan staan voor jouw vakmanschap. Hierin heb jij als teamleider van het wijkteam ook een belangrijke voorbeeldrol. Bovendien zet je als wijkverpleegkundige de mensen in jouw team in hun kracht, waardoor de meeste taken of uitdagingen zelfstandig kunnen worden opgelost.’

‘RijnWaal heeft een dorps karakter, je bent als wijkverpleegkundige echt onderdeel van de gemeenschap. Het is een warme en kleinschalige organisatie met een sterke binding met de dorpskernen. Je bent hier als collega geen nummer, iedereen kent elkaar. Daarnaast is het wel belangrijk om zelf initiatief te nemen en contact te leggen met collega’s (bijvoorbeeld van andere locaties) en met de gemeenschap.’

Elke: ‘Naast wijkverpleegkundige ben ik ook nog mantelzorger voor mijn moeder. Hierbij komt mijn vakkennis goed van pas. Ik vind het fijn dat ik dit kan combineren met mijn werk, maar het is wel belangrijk om je grenzen duidelijk aan te geven.’

Het mooie van RijnWaal is dat we alles kunnen bieden: ondersteuning en zorg thuis, Tafeltje Dekje, welzijnsactiviteiten en uiteindelijk ook intramurale zorg. Zo kun je een cliënt begeleiden tijdens het hele traject. Soms begeleid je ook cliënten thuis tot en met de palliatieve zorg, het is heel mooi dat je dat voor iemand kan doen en daar onderdeel van kunt zijn.’


Klik hier om onze vacatures te bekijken
wijkverpleegkundige, Elke Pierik
‘De functie van wijkverpleegkundige is nog in ontwikkeling, dus je hebt zelf invloed op hoe je functie eruitziet en hoe jij jouw werk invult.'