Werken als Verpleegkundige op locatie

Als verpleegkundige zorg je voor de continuïteit van de zorg voor onze bewoners. Jij houdt het overzicht en coördineert de verpleeg- en zorgactiviteiten. Je neemt regelmatig taken over van een specialist en in sommige gevallen ben je zelf gespecialiseerd in een bepaald aandachtsgebied. 

Je zet je kennis en vaardigheden in om bij te dragen aan een prettige woon- en leefomgeving voor onze bewoners. Vanuit jouw vakmanschap denk je mee hoe het team of de organisatie verder kan verbeteren. 


verpleegkundige, RijnWaal Zorggroep (regio Arnhem-Nijmegen)

Verpleegkundige op een locatie van RijnWaal

Binnen RijnWaal zijn er verschillende afdelingen waar je als verpleegkundige aan de slag kan, op onze locaties in Bemmel, Gendt, Lent en Huissen. (gemeente Lingewaard, tussen Arnhem en Nijmegen) Ligt jouw hart bij de bewoners van de PG afdeling of werk je liever op de zorgappartementen? Elke afdeling vraagt weer een andere expertise en we kijken graag samen met jou waar jij het beste tot je recht komt. Naast de dagelijkse werkzaamheden op jouw afdeling, draai je bij toerbeurt mee in de bereikbaarheidsdiensten van RijnWaal.

Samen met jouw collega-verpleegkundigen van de verschillende locaties vorm je het MTH team (medisch technisch handelen team) en heb je geregeld overleg en momenten om te sparren met elkaar. Naast de dagelijkse werkzaamheden op jouw afdeling, kun je er ook voor kiezen om deel te nemen aan projectgroepen, bijvoorbeeld gericht op verbeteringen rond het ECD of andere kwaliteitsvraagstukken. Natuurlijk kun je zelf ook ideeën ter verbetering aandragen en hier samen met je collega’s mee aan de slag gaan.

verpleegkundige op locatie; Bemmel, Gendt, Lent, Huissen

De werkzaamheden

Als verpleegkundige bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je verricht het grootste deel van de verpleegtechnische handelingen, of begeleidt hierin collega’s/ leerlingen.
  • Je houdt intakegesprekken, stelt de zorgdiagnoses op en geeft advies met betrekking tot de indicatie.
  • Je zit MDO’s voor en accordeert de zorgplannen. 
  • Je coördineert het zorgproces in het team, door een planning te maken en de taken te verdelen en de juiste prioriteiten te stellen. 
  • Je checkt regelmatig bij de bewoner en/of naast betrokkene of hij/zij tevreden is en past zo nodig het zorgplan aan.
  • Je hebt een signalerende rol en informeert de teamleider over het wel een wee op de afdeling.
  • Tijdens de bereikbare dienst heb je ook de functie van triagist: jij beoordeelt vanuit jouw kennis en kunde of het voor een cliënt noodzakelijk is om te verhuizen naar het verpleeg- of verzorgingshuis.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als verpleegkundige bij RijnWaal krijg je meteen een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris is conform CAO VVT en valt in FWG 45 (maximaal € 3.754 per maand op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Chris Dominicus

Verpleegkundige

‘Ik vind het belangrijk om de zorg in een positief daglicht te zetten, dat de beleving van de zorg positiever wordt. Het is zo’n mooi vak!’

Chris werkt al sinds 1983 in de zorg en dan vooral met mensen met dementie. Chris vertelt waarom hij juist deze doelgroep zo bijzonder vindt: ‘Bij mensen met dementie mag en kun je heel goed jezelf zijn. De uitdaging is om elkaar te bereiken en samen er iets goeds van te maken.’

‘De doelgroep is bijzonder, je moet geduld hebben en iets van jezelf kunnen geven. Begeleiding van de familie of naasten is hierbij essentieel, de zorg doe je samen.  Niets is zo belangrijk dat je oprechte aandacht hebt voor de mensen. Even bij iemand te gaan zitten en een luisterend oor bieden, laten weten dat de ander er mag zoals hij of zij is en het gevoel geven dat ze niet alleen zijn.  Dit is mijn invulling van kwaliteit van zorg. Juist die kleine momenten van oprecht contact, die dragen bij aan de kwaliteit van leven voor de bewoners.’

‘De Bloem is voor mij een vertrouwde plek waar ik samen met fijne collega’s mijn werk kan en mag uitvoeren, veel kan leren en waardering uit mijn beroep kan halen.’


Klik hier om onze vacatures te bekijken
verpleegkundige, Chris Dominicus
‘Ik vind het belangrijk om de zorg in een positief daglicht te zetten, dat de beleving van de zorg positiever wordt. Het is zo’n mooi vak!’