Werken als Gastvrijheidsmedewerker

Als gastvrijheidsmedewerker zorg jij voor een belangrijk element in de dagelijkse zorg voor onze bewoners: eten en drinken. Voor onze bewoners kan een geslaagde maaltijd het hoogtepunt van de dag zijn, of juist iets om naar uit te kijken. Jij weet hoe je zorgt voor een goede sfeer en gezelligheid in ons restaurant.

Gastvrijheid is jou op het lijf geschreven en jij weet hoe je ervoor zorgt dat jouw gasten zich speciaal voelen. Niet alleen de bewoners worden door jou verwelkomd in ons restaurant, maar ook bezoekers van buitenaf voelen zich welkom voor een kop koffie, gebak of een warme maaltijd.


Image

Gastvrijheidsmedewerker bij RijnWaal

Op elke locatie van RijnWaal wordt vers gekookt door onze collega’s van de keuken. Jij helpt met het portioneren van de maaltijden en bij de presentatie en het uitserveren. Jij hebt oog voor bewoners met speciale wensen of allergieën. Je zorgt voor een warm ontvangst van binnenkomende gasten en zorgt er voor dat bewoners die van het winkeltje gebruik willen maken, worden geholpen.

Samen met de collega’s van welzijn verzorg je grotere activiteiten (bijvoorbeeld een muzikaal optreden) in het restaurant.

Image

De werkzaamheden

Als gastvrijheidsmedewerker bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je assisteert in de keuken bij de bereiding van warme en koude maaltijden voor onze bewoners.
  • Je portioneert en serveert de maaltijden en zorgt daarbij ook voor een drankje.
  • Je verzorgt de afwas en zorgt dat het restaurant en de keuken weer schoon zijn voor de volgende dag.
  • Je treedt op als gastheer of -vrouw in het restaurant/de receptie/de winkel en voer je de werkzaamheden uit die hierbij horen. Jij bent het visitekaartje van de locatie.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als gastvrijheidsmedewerker bij RijnWaal krijg je een salaris dat past bij je werkervaring en opleiding volgens de CAO VVT (FWG 20, met een maximum van € 2493 op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Linda Pol

Gastvrijheidsmedewerker

Linda: ‘Ik werkte hiervoor in de horeca, in een brasserie. Toen tijdens de corona periode de horeca moest sluiten, werden we ‘uitgeleend’ om te gaan helpen in de ouderenzorg. Ik deed de triage, zodat alle bezoekers die naar de locaties van RijnWaal kwamen, goed werden ontvangen. Vooral het contact met de mensen vond ik mooi. Dit was ook een periode waarin ik ging nadenken over mijn toekomst. Het is hard werken in de horeca, in de ouderenzorg natuurlijk ook, maar op een iets ander tempo. Na een gesprek met de teamleider horeca, wist ik het zeker en heb ik de overstap gemaakt. Elke dag is weer anders. De ene dag ben ik bezig met het restaurant samen met het winkeltje, de andere dag met de receptie, en dan weer met de warme maaltijd tussen de middag. Die afwisseling maakt het werk leuk.’

‘Vanaf juni 2021 ben ik als gastvrijheidsmedewerker aan de slag gegaan bij RijnWaal. Ik ben vooral actief op de locaties in Huissen en Lent, maar helpen op andere locaties doe ik ook wel eens. Ik vind het leuk om te zien dat elke locatie zijn eigen cultuur en dynamiek heeft. Door op verschillende locaties te werken kan ik leuke ideeën van de ene locatie meenemen naar de andere. Zo kunnen we van elkaar leren en hoeven we niet telkens opnieuw het wiel uit te vinden. Ik vind het fijn om feedback te krijgen en te leren van mijn collega’s. Jong of oud, dat maakt niet uit. We kunnen allemaal leren van elkaar. Daarnaast vind ik ook dat je zelf ook initiatief moet nemen en nieuwe dingen proberen. Lukt het een keer niet, dan is dat jammer, maar daar leer je ook weer van.’

‘Ik vind het als gastvrijheidsmedewerker ook een sport om de mensen het naar de zin te maken. Je bent er niet alleen voor het eten en drinken, maar vooral voor de sfeer. Je zorgt voor een beleving, dat neem ik mee uit mijn werk in de horeca. De zorg was in het begin helemaal nieuw voor mij, maar ik ben wel nieuwsgierig aangelegd. Dan wil ik iets weten en verdiep ik me er ook helemaal in. Ik ben ook nieuwsgierig naar de mensen, ik benader iedereen open en zonder vooroordelen. Ik doe mijn best om de mensen zich speciaal te laten voelen. Dit kan ik natuurlijk niet alleen, dit doen we samen met alle collega’s. Je doet het met z’n allen’ is dan ook mijn motto.’

Quote: ‘Ik vind het fijn om feedback te krijgen en te leren van mijn collega’s. Jong of oud, dat maakt niet uit. We kunnen allemaal leren van elkaar.'


Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image
‘Toen ik hier ben begonnen, ben ik echt in een warm bad terecht gekomen.'