Werken als Verpleegkundige in de wijk

Als verpleegkundige in de wijk maak je deel uit van een vast team. In jouw wijkteam heb je een coördinerende en signalerende functie. Je bouwt een band op met de cliënt en zijn/haar mantelzorgers.

Omdat continuïteit hoog in het vaandel staat bij ons, hebben cliënten zoveel mogelijk een vaste zorgverlener. Jouw inzet zorgt ervoor dat de cliënt zo lang mogelijk in staat is het eigen leven voort te zetten, ondanks beperkingen door gezondheid of leeftijd.


verpleegkundige in de wijk, RijnWaal Zorggroep (regio Arnhem-Nijmegen)

Verpleegkundige in een wijkteam van RijnWaal

Het werken als verpleegkundige in de wijk houdt in dat je ondersteuning biedt aan het team en aan de wijkverpleegkundige. Je zet jouw talent in om de kwaliteit van het team te verhogen. Wij zijn actief in de gemeente Lingewaard, tussen Arnhem en Nijmegen.

Je werkt in een betrokken team met collega's die iets voor elkaar over hebben. Plaatsing van nieuwe collega’s binnen een wijkteam gebeurt in goed overleg. Uiteraard proberen wij hierbij rekening te houden met de reisafstand, zodat jij jouw tijd zo optimaal mogelijk aan de cliënten kunt besteden.

verpleegkundige in de wijk, Lingewaard

De werkzaamheden

Als verpleegkundige in de wijk bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je verleent zelfstandig en professioneel verpleegkundige zorg aan onze cliënten. Je bent verantwoordelijk voor de verpleging, begeleiding en voorlichting die cliënten nodig hebben om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. 
  • Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van het zorgproces, waar nodig een planning te maken en taken te verdelen en je weet hierin de juiste prioriteiten te stellen. 
  • Je checkt regelmatig bij de cliënten en/of naast betrokkene of hij/zij tevreden is en past zo nodig het zorgplan aan. In dien nodig overleg je met andere betrokken hulpverleners.
  • Je vindt het leuk om jouw eigen vakinhoudelijke deskundigheid verder uit te breiden en te delen met jouw team en de rest van de organisatie. 
  • Je hebt een signalerende rol en informeert de wijkverpleegkundige indien nodig. Na een goede inwerkperiode ga je mee draaien in het MTH team (Medisch technisch handelen team) van de organisatie.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als verpleegkundige in de wijk bij RijnWaal krijg je meteen een contract voor onbepaalde tijd.  Het salaris is conform cao-VVT en valt in FWG 45 (maximaal € 4.264 per maand op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Jackelien van Grunningen

Verpleegkundige

‘Sinds 1 januari 2005 werkzaam bij deze organisatie. Ik ben begonnen als verzorgende in het oude zorgcentrum. Na het behalen van mijn volledige verzorgende IG diploma ben ik doorgestroomd naar de thuiszorg die toen in 2010 langzaam door de verbouwing/nieuwbouw werd opgestart. Sinds februari 2020 ben ik gestart met de opleiding verpleegkundige niveau 4. ‘

‘Het werken in de thuiszorg vind ik persoonlijk erg leuk, uitdagend en afwisselend. Geen enkele dag is hetzelfde en het is altijd weer een verrassing wat er achter de voordeur gebeurt. Je werkt alleen, maar collega’s zijn altijd op de achtergrond waar je op terug kan vallen. En groot voordeel voor sommige van ons, bij onze organisatie werken we geen nachtdiensten! ‘


Klik hier om onze vacatures te bekijken
verpleegkundige in de wijk, Jackelien van Grunningen
‘Het werken als verpleegkundige in de wijk houdt in dat je zowel het team als de wijkverpleegkundige ondersteunt. Het werk is erg uitdagend en afwisselend.'