Werken als Casemanager Dementie

Als casemanager dementie ben je verantwoordelijk voor de inventarisatie van de zorgvraag van cliënten met dementie en de betrokken mantelzorgers. Je regisseert het zorgproces om bij te dragen aan het behouden of verbeteren van de kwaliteit van leven van thuiswonende cliënten met (beginnende) dementie. Jouw inzet zorgt ervoor de dat de cliënt zo lang mogelijk en zo gezond mogelijk thuis kan blijven wonen.

Image

Casemanager Dementie bij RijnWaal

Als casemanager dementie bij RijnWaal werk je in een team dat de afgelopen jaren erg gegroeid is. We vinden het fijn als je mee denkt in de ontwikkelingen van jouw vak en van de thuiszorg in zijn geheel. Je werkt samen met betrokken collega’s, zowel van de wijkteams, de thuisondersteuning als de individuele begeleiding.

Vanuit jouw vakmanschap krijg jij de vrijheid en de verantwoordelijkheid om te doen waarvan jij denkt dat het goed is voor onze cliënten. Jij stippelt een plan uit per cliënt om te werken aan goede zorg en persoonlijke doelen. Daarnaast heb je ook oog voor de mantelzorgers en betrek je het netwerk van de cliënt.

Image

De werkzaamheden

Als casemanager dementie bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je begeleidt cliënten met dementie in hun vertrouwde omgeving en je begeleidt ook hun naasten en mantelzorgers. 
  • Je houdt intakes, stelt zorgplannen op, overlegt met diverse disciplines.
  • Je coördineert de zorg en onderhoudt alle contacten binnen de keten dementie. Je bewaakt de onderlinge samenhang in zorgverlening, zodat kwalitatief goede zorg geleverd kan worden vanuit de vraag en de behoefte van onze cliënten. 
  • Je bent de onmisbare schakel in het proces en denkt buiten de gebaande paden.
  • Je werkt nauw samen met de andere casemanagers, de wijkverpleegkundigen en de manager thuiszorg om tot het beste resultaat te komen. Je hebt een actieve rol in het netwerk kerendementie Arnhem en omstreken.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als casemanager dementie bij RijnWaal krijg je een salaris conform cao-VVT in FWG 50 (maximaal € 4.264 per maand op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Karin Wolfs

Casemanager Dementie

‘Werken bij Rijnwaal als casemanager dementie geeft mij een gevoel van dankbaarheid. Dankbaar om kwetsbare ouderen in onze maatschappij te kunnen bijstaan in hun door dementie veranderde leven. Ongeveer 12 jaar geleden maakte ik bij een andere organisatie de overstap van coördinerend wijkverpleegkundige naar de functie van casemanager dementie omdat ik het directe contact met de cliënten steeds meer begon te missen.’

‘De persoonlijke psychosociale begeleiding, daar word ik echt blij van. De rust te mogen nemen om de mens achter de mens te leren kennen. Om vervolgens samen met cliënten, hun mantelzorger(s) en zorgcollega’s een passend plan uit te kunnen stippelen. Hen bij te mogen staan bij vragen, onzekerheden en onbekendheid met hun ziekte geeft mij veel voldoening.’

‘Ruim 2 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt naar Rijnwaal Zorggroep. Een heel nieuwe organisatie maar ook een heel nieuw gebied voor mij, de Lingewaard. Het leek wel of het zo heeft moeten zijn. Ik was net verhuisd naar Nijmegen Noord. Te mooi om waar te zijn. De stap, met in mijn achterhoofd wat heb ik te verliezen, heeft goed uitgepakt. Ik heb juist veel gewonnen: een veelzijdige en betekenisvolle functie waarin ik letterlijk een helpende hand bied maar ook nauw samenwerk met een groot aantal verschillende disciplines als de huisarts, de wijkteams, de gemeente, individueel begeleiders, dagverzorging, fysio- , ergotherapeuten en vrijwilligers.’


Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image
'De cliënten thuis bij te mogen staan bij vragen, onzekerheden en onbekendheid met hun ziekte geeft mij veel voldoening.’