Vrijwilligerswerk

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers, die het leuk vinden om onze bewoner te ondersteunen bij verschillende activiteiten. De betekenis van vrijwilligerswerk ligt voor onze cliënten vooral op het gebied van welzijn, bijvoorbeeld bij het ondersteunen of organiseren van leuke activiteiten.

Daarnaast is de inzet van vrijwilligers onmisbaar om de band met de buitenwereld in stand te houden voor onze bewoner. Zo blijven onze bewoners langer zelfstandig en sociaal betrokken. Vrijwilligers zijn niet verantwoordelijk voor de zorg.

Iedereen kan vrijwilliger worden bij RijnWaal Zorggroep, ongeacht achtergrond, geloof of sociale situatie. Je bent van harte welkom!

Kies wat bij je past

Wat voor soorten vrijwilligerswerk wil je doen? Je kunt bijvoorbeeld ondersteunen bij:

  • Recreatieve activiteiten (bijvoorbeeld samen zingen, schilderen, biljarten, tuinieren enzovoorts)
  • Individuele hulp zoals voorlezen of samen boodschappen doen
  • Kleine klussen doen
  • Chaufferen bij vervoer van thuiswonende cliënten naar de dagbesteding
  • Bewoners begeleiden bij uitstapjes
Image

Chauffeur dagbesteding

Image

Helpen met koffieschenken

Image

Ondersteunen bij activiteiten

Als je andere interesses hebt, ben je ook van harte welkom. Wij kijken graag samen naar jouw talenten en de mogelijkheden om hiermee het leven van de cliënten te verrijken.

Je kiest als vrijwilliger de locatie die voor jou het beste past. Liduina in Bemmel, St. Jozef in Lent, Sancta Maria in Huissen, St. Jozef in Gendt of het Kulturhus in Angeren. Verschillende locaties mag natuurlijk ook.

Iedere nieuwe vrijwilliger krijgt als eerste een gesprek met de vrijwilligerscoördinator. Wij zijn benieuwd naar wie jij bent en willen de talenten en kwaliteiten van de vrijwilliger koppelen aan de verschillende activiteiten die er zijn. Je kunt zelf aangeven hoeveel tijd je wilt besteden aan vrijwilligerswerk. De vrijwilligerscoördinator gaat in overleg met jou op zoek naar een passende activiteit.

Wat biedt RijnWaal Zorggroep de vrijwilliger?

Naast natuurlijk het tevreden gevoel dat je overhoudt aan het werk, bieden wij ook een prettig en stimulerend werkklimaat. Ook geeft RijnWaal Zorggroep blijk van waardering in de vorm van verschillende attenties gedurende het jaar.

Vrijwilligers zijn bij RijnWaal Zorggroep WA-verzekerd.