Werken als Helpende op locatie

Als helpende vervul je een belangrijke rol in het dagelijks leven van onze bewoners. Jij bent de persoon die ervoor zorgt dat de bewoner zijn of haar dag goed begint of in de avond prettig afsluit. Je helpt de bewoners met ADL, maakt een praatje en biedt een luisterend oor. Kortom: je geeft bewoners persoonlijke aandacht en bent betrokken bij hun welzijn. Je zet je kennis en vaardigheden in om bij te dragen aan een prettige woon- en leefomgeving voor onze bewoners. 

Vanuit jouw vakmanschap denk je mee hoe het team of de organisatie verder kan verbeteren.


Image

Helpende op een locatie van RijnWaal

Werken als helpende bij RijnWaal betekent dat je de zorg afstemt op het persoonlijke levenspatroon van de bewoner. Je bouwt een band op en kan goed inschatten wat hij/zij nodig heeft. Je stimuleert de bewoner om activiteiten te ondernemen en de eigen regie zoveel mogelijk te behouden. Je bent in het bezit van een diploma Helpende op MBO niveau 2.

Ligt jouw hart bij de bewoners van een PG afdeling of werk je liever op een somatische afdeling? Elke afdeling vraagt weer een andere expertise en we kijken graag samen met jou waar jij het beste tot je recht komt. 

Als helpende werk je nauw samen met jouw collega's: verzorgenden-IG’s, huishoudelijk medewerkers, verpleegkundigen, leerlingen en stagiaires. Samen ga je voor kwalitatief goede zorg!

Image

De werkzaamheden

Als helpende bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je assisteert en begeleidt onze bewoners bij de dagelijkse verzorging, zoals het wassen en aankleden. Je biedt ondersteuning bij verzorgende handelingen zoals haren borstelen en tandenpoetsen. Je houdt hierbij altijd rekening met wat de bewoner zelf nog kan en stimuleert hem/haar daar dan ook in. 
  • Je werkt nauw samen met de verzorgenden (IG) en verpleegkundigen en je assisteert en ondersteunt hen bij de verschillende handelingen. 
  • Je zorgt voor het welzijn van onze bewoners door ze op een zo’n prettig mogelijke manier te laten deelnemen aan activiteiten of te laten genieten van hun maaltijd. 
  • Je hebt een aantal huishoudelijke taken en zorg je voor een opgeruimde en nette leefomgeving.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als helpende bij RijnWaal krijg je een salaris conform cao-VVT dat valt in FWG 25 (maximaal € 2.853 per maand op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Wilma Driessen

Helpende

‘Ik ben in 2012 begonnen met werken bij RijnWaal. Voorheen was ik datatypiste bij de ING, maar door digitalisering verdween deze baan. Toen ben ik door middel van een begeleidingstraject gaan ontdekken wat ik echt wil, en dat bleek de zorg te zijn. Ik ben begonnen met de opleiding voor helpende, tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij RijnWaal. Er werd meteen gevraagd of ik na mijn stage bij Rijnwaal wilde blijven werken, dat wilde ik wel. Ik heb eerst 3 jaar als oproepkracht gewerkt. Zo heb ik bijna alle locaties gezien. Uiteindelijk wilde ik zelf ook wat meer zekerheid, en ben ik vast in dienst gegaan bij Sancta Maria. Ik pas ook nog 1 dag in de week op mijn kleinzoon, dat is makkelijk te combineren met mijn werk hier. Achteraf denk ik wel eens: dit had ik veel eerder moeten doen. Ik heb echt mijn plekje gevonden in de zorg.’

‘Elke locatie is weer anders, maar overal heb je een gemoedelijke, dorpse sfeer. Vooral bewoners die vroeger hier in de dorpen woonden, vinden het heerlijk om herinneringen op te halen of nog eens het lokale dialect te kunnen spreken. Je merkt wel dat de mensen die bij ons komen wonen, veranderen door de jaren heen. De bewoners worden moderner, komen binnen met een tablet of telefoon en vragen het wachtwoord van de wifi.


Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image
‘Achteraf denk ik wel eens: dit had ik veel eerder moeten doen. Ik heb echt mijn plekje gevonden in de zorg.'