BBL Verzorgende IG – Maatschappelijke Zorg

De BBL Verzorgende IG – Maatschappelijke Zorg (VZ-MZ) is speciaal bedoeld voor mensen die zich willen omscholen om te gaan werken in de zorg. Door middel van een tweejarig traject word je omgeschoold tot Verzorgende/Begeleider (mbo-niveau 3) en ontvang je twee diploma’s: verzorgende IG en maatschappelijk zorg. Je gaat je één dag in de week naar school bij het Astrum College in Arnhem en werkt daarnaast bij RijnWaal.

Dit omscholingstraject wordt georganiseerd samen met meerdere zorgorganisaties. Eén keer in de 10 weken vindt de lesdag plaats bij één van de deelnemende organisaties. Zo kun je bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken nemen en ervaring opdoen. 


Image

BBL Verzorgende IG - Maatschappelijke Zorg bij RijnWaal

Tijdens je werk word je begeleid door de praktijkopleiders en werkbegeleiders van RijnWaal. Samen zetten we jouw professionele ontwikkeling centraal. Je word gecoacht en gestimuleerd om zelfstandig een professionele beroepshouding aan te leren en de vaardigheden eigen te maken.

Je werkt binnen RijnWaal op verschillende locaties en in verschillende teams. Het rouleren zorgt ervoor dat je na het behalen van je diploma breed inzetbaar bent. Het is daarnaast de ideale manier om te ontdekken waar jouw passie ligt in de ouderenzorg.

Image

De werkzaamheden

Als BBL verzorgende IG-Maatschappelijke Zorg bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Samen met je team ben je verantwoordelijk voor de zorgverlening aan en/of begeleiding van bewoners. 
  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor cliënten. 
  • Je coördineert de zorgverlening, je verleent basiszorg zoals het begeleiden van cliënten bij hun persoonlijke verzorging. 
  • Je leert verpleegtechnische handelingen (onder begeleiding) toe te passen.
  • Je stelt het welzijn van de bewoners centraal in alles wat je doet.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als BBL Verzorgende IG - Maatschappelijke Zorg bij RijnWaal krijg je een salaris dat past bij je werkervaring en opleiding volgens de CAO VVT. Je ontvang je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding met een omvang van 27 uur.

De leermiddelen die jij nodig hebt worden betaald door RijnWaal. Na het behalen van je diploma krijg je een contract aangeboden. Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Bart Aerts

BBL Verzorgende IG / Maatschappelijk Zorg

Bart is sinds eind 2019 werkzaam bij RijnWaal. Bart: ‘Ik doe de BBL opleiding VIG-MZ. Dat betekent dat ik 1 dag in de week naar school ga en de rest van de week werk. Dit is voor mij echt een hele goede formule, zo kan ik meteen de kennis toepassen in het dagelijkse werk. Daarnaast kun je meteen aan de slag met het vak waar je voor gekozen hebt.’

‘Ik heb de afgelopen periode gewerkt in de zorgappartementen in St. Jozef Gendt, in de zorgappartementen in Sancta Maria en nu werk ik op de Bloem. Ik voel me hier echt thuis, de doelgroep met gedragsproblematiek spreekt mij heel erg aan. Dit geeft het werk meer diepgang, het leren omgaan met het gedrag van de bewoners geeft je werk een extra dimensie. Het werk is heel erg afwisselend. Ik vind het mooi als ik de mensen beter leer inschatten en escalaties voor kan zijn.’

‘Het team in de Bloem is heel prettig om in te werken. Het zijn enthousiaste en gemotiveerde collega’s. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat de bewoners een fijne dag hebben. Daar komt ook een stukje welzijn bij kijken, daar komt mijn dubbele opleiding goed bij van pas. Dan organiseren we bijvoorbeeld een quiz of doen we een spelletjes middag met de bewoners. Zo is er altijd wel wat te beleven op de Bloem.’

‘Ik ben oorspronkelijk opgeleid om te werken in de techniek. Eigenlijk kwam ik rond mijn 23e al tot de conclusie dat ik liever in de zorg zou werken, maar omscholingstrajecten waren er toen nog niet. Toen heb ik besloten om toch door te gaan in de techniek. Nu ben ik 43 en ben ik ontzettend blij dat ik alsnog aan de slag kan in de zorg. In het begin was het even wennen om weer naar school te gaan, maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet om het toch te doen.’


Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image

‘‘Ik ben oorspronkelijk opgeleid om te werken in de techniek. Nu ben ik 43 en ben ik ontzettend blij dat ik alsnog aan de slag kan in de zorg.’