Werken als Woonondersteuner

Als woonondersteuner ben je het aanspreekpunt in de huiskamer van onze bewoners. Je voelt naadloos aan waar de bewoners behoefte aan hebben. Je bedenkt passende activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van de bewoners.

Bij bewoners (met bijvoorbeeld dementie), weet je hoe jij hen een fijne dag kunt bezorgen. Je ondersteunt de collega's van de zorg en zorgt voor een stukje rust en stabiliteit op de huiskamers. 


Image

Woonondersteuner op een locatie van RijnWaal

Als woonondersteuner bij RijnWaal werk je in de huiskamer op de PG afdeling of de afdeling Somatiek. Je zorgt voor bewoners met verschillende problematiek, bijvoorbeeld bewoners met dementie. Per huiskamer zijn er ongeveer 8 bewoners, waar jij verantwoordelijk voor bent.

Je verdiepen in het levensverhaal van bewoners is onderdeel van je dagelijkse werk. Hierdoor kun jij aansluiting vinden bij de belevingswereld van de bewoner en hen en mooie dag bezorgen. Daarnaast observeer en signaleer je, zodat jouw zorg collega's meteen kunnen handelen als dit nodig is.

Image

De werkzaamheden

Als woonondersteuner bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je ondersteunt de bewoners bij een zinvolle daginvulling, biedt hierin structuur en zorgt voor sfeer, gezelligheid, veiligheid en rust.
  • Je stimuleert de eigen regie van de bewoners.
  • Je bevordert het welzijn van bewoners door te helpen bij bijvoorbeeld een eindje wandelen, de krant voorlezen of een spelletje meespelen.
  • Je speelt in op de behoeften van bewoners, individueel en als groep, op een manier die het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de bewoners vergroot.
  • Je creëert een sfeer binnen de groep waarin bewoners zich veilig voelen.
  • Je creëert een sfeer waarin bezoek zich welkom voelt, zonder het welzijn van de groep uit het oog te verliezen.
  • Je voert huishoudelijke werkzaamheden uit: opruimen en schoon maken van leefruimten; zorgen voor een huiselijke omgeving; zorg voor eten en drinken.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als woonondersteuner bij RijnWaal krijg je een salaris conform CAO VVT dat valt in FWG 20 (maximaal 2415 per maand op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Fransje Raijmakers

Woonondersteuner

"Ik heb voorheen ook in de zorg gewerkt, maar dan vooral in de kraamzorg en de kinderopvang. Ook heb ik gewerkt in de activiteitenbegeleiding in de gehandicaptenzorg. Na een tussenpoos ben ik bij RijnWaal terecht gekomen. Ik heb ook nog op andere locaties geholpen, maar toen in Gendt de functie van woonondersteuner op de PG ontstond, wist ik meteen dat dit de perfecte functie voor mij was. In mijn werk combineer ik zorg en welzijn, daar word ik blij van. Daarnaast kan ik ervoor zorgen dat de werkdruk voor mijn collega’s vermindert. Als zij even de handen vol hebben, zorg ik ervoor dat de bewoners net die extra tijd en aandacht krijgen. Ik merk dat de mensen daar rustig van worden en dat het de sfeer ten goede komt. 

Ik vind het fantastisch om mensen dat beetje extra individuele aandacht te geven. Zo had ik laatst een bewoner met Parkinson, die een hele goede dag had. Ik vroeg of hij erop uit wilde op de duofiets. Dat wilde meneer wel. Onderweg zijn we gestopt om te genieten van koffie met een wafel. Je ziet dan iemand echt genieten. Op de terugweg kwamen we ook nog langs het oorlogsmuseum. Ook hier wilde meneer wel naartoe. Achteraf hoorde ik dat de familie echt geroerd was dat ik ervoor gezorgd had dat meneer hier naartoe had kunnen gaan. Soms is het echt ontroerend om dit werk te mogen doen. 


Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image
‘ Ik vind het mooi om met de bewoners echt contact te maken. Juist door dit contact met de mensen, voel ik me een rijk mens.’