Werken als Woonondersteuner

Als woonondersteuner ben je het aanspreekpunt in de huiskamer van onze bewoners. Je voelt naadloos aan waar de bewoners behoefte aan hebben. Je bedenkt passende activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van de bewoners.

Bij bewoners (met bijvoorbeeld dementie), weet je hoe jij hen een fijne dag kunt bezorgen. Je ondersteunt de collega's van de zorg en zorgt voor een stukje rust en stabiliteit op de huiskamers. 


Image

Woonondersteuner op een locatie van RijnWaal

Als woonondersteuner bij RijnWaal werk je in de huiskamer op de PG afdeling of de afdeling Somatiek. Je zorgt voor bewoners met verschillende problematiek, bijvoorbeeld bewoners met dementie. Per huiskamer zijn er ongeveer 8 bewoners, waar jij verantwoordelijk voor bent.

Je verdiepen in het levensverhaal van bewoners is onderdeel van je dagelijkse werk. Hierdoor kun jij aansluiting vinden bij de belevingswereld van de bewoner en hen en mooie dag bezorgen. Daarnaast observeer en signaleer je, zodat jouw zorg collega's meteen kunnen handelen als dit nodig is.

Image

De werkzaamheden

Als woonondersteuner bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je ondersteunt de bewoners bij een zinvolle daginvulling, biedt hierin structuur en zorgt voor sfeer, gezelligheid, veiligheid en rust.
  • Je stimuleert de eigen regie van de bewoners.
  • Je bevordert het welzijn van bewoners door te helpen bij bijvoorbeeld een eindje wandelen, de krant voorlezen of een spelletje meespelen.
  • Je speelt in op de behoeften van bewoners, individueel en als groep, op een manier die het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de bewoners vergroot.
  • Je creëert een sfeer binnen de groep waarin bewoners zich veilig voelen.
  • Je creëert een sfeer waarin bezoek zich welkom voelt, zonder het welzijn van de groep uit het oog te verliezen.
  • Je voert huishoudelijke werkzaamheden uit: opruimen en schoon maken van leefruimten; zorgen voor een huiselijke omgeving; zorg voor eten en drinken.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als woonondersteuner bij RijnWaal krijg je een salaris conform CAO VVT dat valt in FWG 20 (maximaal € 2.697 per maand op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Petra van oostwaard

Woonondersteuner

Petra: ‘Ik ben in 2017 begonnen als zorgondersteuner in Sancta Maria. Hier werkte ik in de ochtend en de avond, ik hielp de zorg bijvoorbeeld met de broodmaaltijden of met het uitdelen van de broodtrommels toen deze eraf gingen deelde we het warme eten uit voor de bewoners die deze op hun kamer opeten. Samen met mijn collega’s zorgde ik ervoor dat de bewoners niks te kort kwamen. Bij Sancta Maria had ik hele gezellige collega’s. Daarnaast hielp ik ook op andere locaties als invaller, bijvoorbeeld om te helpen met de schoonmaak.

‘Toen de vacature voor woonondersteuner in St. Jozef open stond, wees een collega mij op de vacature. ‘Echt wat voor jou!’ zei ze meteen. Als woonondersteuner heb je nog meer contact met de bewoners, je bent altijd op de huiskamers en helpt de bewoners met van alles. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb gesolliciteerd. Ik ben aangenomen en inmiddels werk ik nu 2 jaar op de huiskamers. Het bevalt me hier zo goed omdat ik leuke collega’s heb en we het werk echt samen doen. Wij hebben de collega’s van de zorg nodig en de collega’s van de zorg hebben ons nodig. We helpen elkaar over en weer. Soms is het werk wel heel pittig, we werken hier natuurlijk met een doelgroep die veel aandacht nodig heeft. Ik zeg altijd: je moet kunnen aanvoelen wat de mensen nodig hebben. We hebben het hier heel gezellig met de bewoners, van een kopje koffie, activiteit of een praatje elke dag is anders. Ik heb het altijd naar mijn zin en ga nooit met tegenzin naar het werk. Als het een moeilijke dienst is geweest neem ik soms het werk mee naar huis, dan praat ik er thuis over wat er allemaal is gebeurd die dag.’ Dit kan en doe ik ook met mijn collega’s.

‘Ik woon zelf dichtbij St. Jozef, dus ik kan lekker op de fiets naar het werk.  Ik blij dat ik geen dubbele diensten meer heb zoals in Huissen, daar moest ik eerst in de ochtend en daarna in de avond aan de slag. Op de PG afdeling in St. Jozef hebben we diensten van 5 uur en 4 diensten op een dag.’

‘Bij RijnWaal krijg je veel kansen om nieuwe dingen te leren. Zo doen we bijvoorbeeld regelmatig een e-learning, scholing of zijn er online workshops waar je aan mee kunt doen. Dit vind ik erg leuk, zo leer je weer nieuwe dingen die je meteen in je werk kunt toepassen.’


Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image

‘Bij RijnWaal krijg je veel kansen om nieuwe dingen te leren. Zo doen we bijvoorbeeld regelmatig een e-learning, scholing of zijn er online workshops waar je aan mee kunt doen. Dit vind ik erg leuk, zo leer je weer nieuwe dingen die je meteen in je werk kunt toepassen.’