BBL Verpleegkundige

Tijdens de BBL tot verpleegkundige leer hoe je het beste de zorgvraag kunt inventariseren  (welke zorg en hoeveel zorg heeft iemand nodig). Daarnaast leer je voorlichting en advies te geven. Je leert het zorgproces te  coördineren en de zorg te plannen en uitvoeren.

Je volgt de opleiding bij een ROC: je gaat 1 dag per week naar school en werkt daarnaast in de zorg. Je bent dus zowel leerling als werknemer. Je krijgt de kans om allerlei vaardigheden te oefenen in de praktijk en ook op school.

De BBL opleiding tot verpleegkundige is geschikt voor mensen van alle leeftijden, of je nu net van de middelbare school komt, of al een andere carrière achter de rug hebt: je bent van harte welkom.


Image

BBL verpleegkundige bij RijnWaal

Tijdens je werk word je begeleid door de praktijkopleiders en werkbegeleiders van RijnWaal. Samen zetten we jouw professionele ontwikkeling centraal. Je word gecoacht en gestimuleerd om zelfstandig een professionele beroepshouding aan te leren en de vaardigheden eigen te maken.

Je werkt binnen RijnWaal op verschillende locaties en in verschillende teams. Het rouleren zorgt ervoor dat je na het behalen van je diploma breed inzetbaar bent. Het is daarnaast de ideale manier om te ontdekken waar jouw passie ligt in de ouderenzorg.

Image

De werkzaamheden

Als BBL verpleegkundige bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Verzorgende, verplegende en begeleidende taken.
  • Ook verpleegtechnische handelingen leer je (onder begeleiding) toe te passen.
  • Je leert omgaan met mensen die gezondheids- of gedragsproblemen hebben.
  • Je leer samen met collega's te werken en hoe je kunt omgaan met familie van bewoners.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als BBL Verpleegkundige bij RijnWaal krijg je een salaris dat past bij je werkervaring en opleiding volgens de CAO VVT. Je ontvang je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding met een omvang van 27 uur.

De leermiddelen die jij nodig hebt worden betaald door RijnWaal. Na het behalen van je diploma krijg je een contract aangeboden. Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Danielle Aldus

BBL Verpleegkundige

Danielle is in 2018 bij RijnWaal gestart. Danielle: ‘Ik werkte in de detailhandel, maar was niet helemaal op mijn plek daar. Toen heb ik mezelf afgevraagd: waar ligt mijn hart? Ik heb verschillende (zorg) organisaties vergeleken, toen kwam ik bij RijnWaal de vacature voor Verzorgende IG tegen. Ik heb toen gesolliciteerd en laten weten dat ik graag zou willen worden opgeleid. Hier zijn we samen over in gesprek gegaan en toen mocht in starten met de BBL voor Verzorgende IG. Tijdens deze opleiding leer en werk je tegelijk. Ik merkte dat ik de verpleegtechnische handelingen super gaaf vond om te doen. Toen ik klaar was met de opleiding, wilde ik meteen door met de opleiding voor verpleegkundige. Normaal gesproken moet je dan eerst een jaar in dienst zijn, maar na een gesprek met de recruiter en daarna met de locatiemanager, heb ik groen licht gekregen.’

‘Het begin van de opleiding was wel pittig, je begint met het opfrissen van je kennis en verpleegtechnische handelingen. In de anatomie lessen gebruiken we nu alle Latijnse termen, dat was wel even lastig! Maar ik ben heel leergierig aangelegd, dus dat komt goed uit. De verpleegtechnische handelingen toets je af op school en op locatie bij RijnWaal. Dat geeft je een stevige basis om aan de slag te gaan met de bewoners.’

Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image
‘Telkens vraag ik me af: wat als ik daar zou zitten, hoe zou ik het dan willen?'