Werken als Verzorgende IG in de wijk

Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning bij de cliënten thuis. Als verzorgende individuele gezondheidszorg (VIG'er) in de wijk vind je het belangrijk om een goede band op te bouwen met jouw cliënten.

Jij zorgt ervoor dat de zorgverlening zo veel mogelijk aansluit op de wensen en gewoontes van de cliënt. Je werkt zelfstandig, maar je werkt ook nauw samen met de cliënt en de mantelzorger. Jouw inzet zorgt ervoor dat de cliënt zo lang mogelijk in staat is het eigen leven voort te zetten, ondanks beperkingen door gezondheid of leeftijd.


verzorgende ig in de wijk, RijnWaal zorggroep (regio Arnhem-Nijmegen)

Verzorgende IG in een wijkteam van RijnWaal

Als verzorgende IG (VIG'er) in de wijk werk je zelfstandig maar ben je ook onderdeel van een kleinschalig en hecht team. Het wijkteam is verbonden aan één van de locaties van RijnWaal. (Bemmel, Gendt, Lent en Huissen) Hier vind je ook het kantoor van het wijkteam. De dorpskernen waar onze wijkteams actief zijn hebben een gemoedelijke en dorpse sfeer en liggen in Nijmegen Noord en de gemeente Lingewaard. (tussen Arnhem en Nijmegen)

In jouw team is er ruimte voor initiatief en ontwikkeling, jouw ideeën om de kwaliteit van zorg en leven voor onze cliënten te verbeteren zijn van harte welkom! Ook kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan RijnWaal brede projectgroepen, bijvoorbeeld gericht op verbeteringen rond het ECD of andere kwaliteitsvraagstukken.

verzorgende IG wijkteam, Lingewaard

De werkzaamheden

Als verzorgende IG in de wijk bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je verleent persoonsgerichte zorg aan onze cliënten en verricht verpleegtechnische handelingen volgens het zorgplan.
  • Je overlegt aan de hand van de indicatie over de gewenste zorgverlening en stelt in overleg met de wijkverpleegkundige het zorgplan op. 
  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de cliënten en/of naastbetrokkenen. 
  • Je checkt regelmatig bij de cliënten en/of naast betrokkene of hij/zij tevreden is en past het zorgplan zo nodig (en in overleg) aan. 
  • Je zorgt voor een duidelijke rapportage, zodat andere collega's snel inzicht hebben in de situatie van de cliënt;
  • Je begeleidt leerlingen en stagiaires tijdens hun opleiding. Je deelt jouw kennis en laat leerlingen en stagiares zien en ervaren wat het inhoudt om als verzorgende IG bij RijnWaal te werken.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als verzorgende IG in de wijk bij RijnWaal krijg je meteen een contract voor onbepaalde tijd.  Het salaris is conform CAO VVT en valt in FWG 35 (maximaal € 3.177 per maand op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Bianca Scholten

Verzorgende IG

Bianca: ‘Ik ben in 2003 begonnen bij RijnWaal. Ik ben begonnen met een klein contract in de thuisondersteuning. Ik ben toen bij RijnWaal terecht gekomen omdat ik na 2 jaar thuis met de kinderen, weer graag wat wilde doen. Bij RijnWaal zagen ze al snel dat ik meer in mijn mars had, dus ben ik vervolgens als planner van de thuisondersteuning gaan werken. Ik vond dit superleuk werk, ik ben goed in dingen regelen en organiseren. Dit werk was ook ideaal te combineren met de schooltijden van de kinderen.’

‘Ik had wel al langer het idee van een opleiding in mijn achterhoofd, maar ik was er nog niet aan toe denk ik. In 2015 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik alsnog de opleiding tot verzorgende IG gaan doen. In begin vond ik het doodeng, ik had werk dat ik superleuk vond dat ik achter moest laten en daarnaast had ik geen ervaring met echte zorg. Tijdens mijn opleiding heb ik op verschillende locaties van RijnWaal stagegelopen. Door het plannen kende ik natuurlijk al veel collega’s. Het handige van die stages is dat je echt kunt uitproberen wat bij jou past. Zo kwam ik tijdens mijn derde stage in de thuiszorg terecht. Hier voelde ik me meteen thuis. Tijdens de opleiding werd ik ook al door het wijkteam gevraagd of ik wilde blijven. Dit was een gezellig team dus daar zei ik meteen ja tegen.’

Klik hier om onze vacatures te bekijken
verzorgende IG in de wijk, Bianca Scholten
‘Telkens vraag ik me af: wat als ik daar zou zitten, hoe zou ik het dan willen?'