Werken als Thuisondersteuner

Als thuisondersteuner verricht je huishoudelijke werkzaamheden bij mensen thuis in de omgeving Lingewaard en/of Nijmegen Noord.

Als thuisondersteuner bied je ondersteuning aan mensen met een zorgindicatie; ouderen of soms mensen met een ziekte of handicap.

Je bouwt een band op met de cliënt, je maakt een praatje en zorgt ervoor dat de cliënten hun verhaal bij jou kwijt kunnen. Je werkt zelfstandig op basis van een indicatie en overlegt samen met de cliënt welke werkzaamheden worden uitgevoerd en door wie.


Image

Thuisondersteuner bij RijnWaal

Als thuisondersteuner werk je flexibel en ben je onderdeel van één van onze teams in Lingewaard/Nijmegen Noord. De teams bestaan over het algemeen uit ongeveer 10 collega’s. Meestal heb je dezelfde cliënten, omdat het voor onze cliënten ook fijn is om een vaste thuisondersteuner te hebben.

Tijdens vakanties of ziekte van collega’s help je binnen je team om afspraken bij cliënten over te nemen. Als thuisondersteuner help je onze cliënten om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. Dat kan door het uitvoeren van huishoudelijke taken, maar ook door de cliënt praktisch te ondersteunen bij het organiseren van hun huishouden.

Image

De werkzaamheden

Als thuisondersteuner bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig verrichten van ondersteunende (schoonmaak) werkzaamheden bij onze cliënten thuis. Op je telefoon kijk je in jouw planning welke cliënten jouw ondersteuning verwachten.
  • De werkzaamheden verschillen per cliënt, maar het schoonmaken van het toilet, de badkamer en de keuken behoren vrijwel altijd tot jouw takenpakket. 
  • Samen met de cliënt maak je afspraken, die je in de RijnWaal werkmap noteert. Naast jouw werkzaamheden in de huishouding vergroot je het welzijn van cliënten door een luisterend oor te bieden en aandacht voor de cliënt te hebben. 
  • Als thuisondersteuner heb je een belangrijke signaleringsfunctie. Merk je dat het gedrag van een cliënt verandert of een cliënt vergeetachtiger wordt? Dan geef je dat door aan de teamleider. Zo zorgen we samen dat cliënten de ondersteuning krijgen, die zij in hun thuissituatie nodig hebben.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als thuisondersteuner bij RijnWaal krijg je een salaris conform CAO-VVT Hulp bij het Huishouden (maximaal € 2.506 per maand op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Marieke Gerdsen

Thuisondersteuner

‘Het werk als thuisondersteuner is heel afwisselend, omdat je met zoveel verschillende mensen te maken hebt. Als ik binnenkom maak ik eerst een kort praatje hoe het gaat. Dat vinden de mensen vaak fijn, dan kunnen ze hun verhaal even kwijt.

‘Dan vraag ik of ze nog speciaal schoonmaakwerkzaamheden gedaan willen hebben of ik geef het zelf aan. Dan zeg ik bijvoorbeeld: ‘zal ik de ramen aan de binnenkant vandaag even lekker doen voor u?’ Daar worden ze blij van en ik dan automatisch ook.’

‘De basis werkzaamheden komen altijd aan bod (badkamer, toilet, stofzuigen, dweilen enz.). Vaak is er ook nog wel tijd voor een kopje koffie/thee. Het ligt eraan hoeveel uur je de tijd hebt, dit verschilt ook per cliënt. Daarna rij of fiets ik naar de volgende cliënt.

‘De waardering en dankbaarheid van de mensen maakt dit werk zo mooi!’


Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image
‘De waardering en dankbaarheid van de mensen maakt dit werk zo mooi!’