Stage

RijnWaal Zorggroep vindt het belangrijk om stagiair(e)s de kans te geven om ervaring op te doen in de ouderenzorg. Onze werkbegeleiders en praktijkopleiders staan voor jou klaar om je te ondersteunen tijdens je stage. We zijn een erkend leerbedrijf (door de SBB). Wij vinden het belangrijk dat er een goed leerklimaat is en we hebben aandacht voor jouw ontwikkeling. We stemmen de begeleiding af op jouw behoefte en niveau. 

VMBO

Wat zou je willen zien en doen? Waar gaat je interesse naar uit? De praktijkopleider zal in overleg met jou kijken op welke plekken je stage zou willen en kunnen lopen. Wij stellen een gevarieerd programma samen en we helpen je bij het maken van de juiste keuze: de volgende stap naar het beroepsgericht onderwijs.

Middelbaar beroepsonderwijs (MBO)

Je hebt gekozen voor een beroepsopleiding en wil graag voor een periode stagelopen. Wij bieden stageplaatsen aan op verschillende plekken binnen onze organisatie. Zo zijn er verschillende teams en verschillende afdelingen waar je stage kunt lopen. Je wordt onderdeel van het (zorg) team en leert veel van jouw directe collega’s. Het gaat hierbij om stageplaatsen (BOL), op MBO niveau. Stageplaatsen worden meestal door de scholen zelf geregeld met RijnWaal. Wij hebben hierover vaste afspraken met een aantal scholen uit de regio en er is jaarlijks een aantal stageplaatsen toegezegd.

Praktijk leerroute (MBO)

De praktijkleerroute is een nieuwe manier van leren. Het onderwijs wordt op locatie gegeven en kan worden toegepast in de praktijk. De lessen zijn telkens op een andere locatie van RijnWaal en daarnaast loop je stage. Zo krijg je alle aspecten van de zorg te zien en leer je veel in de praktijk. In augustus van 2020 is de eerste groep studenten gestart met de praktijkleerroute, hierin word nauw samengewerkt met het Rijn IJssel college in Arnhem.

Hoger beroepsonderwijs (HBO)

Stagelopen op HBO-niveau is bij RijnWaal ook mogelijk. Samen met jou kijken we wat jij wilt leren tijdens je stage en op welke plek je het beste tot je recht komt. In overleg met jouw opleiding zal de praktijkopleider de stage organiseren en coördineren. Op de afdeling word je begeleid door werkbegeleiders, zij staan ook voor je klaar om vragen te beantwoorden.