Werken als Verzorgende IG op locatie

Als verzorgende individuele gezondheidszorg (VIG'er) help je bewoners bij de dagelijkse basiszorg. Hierbij kun je denken aan het wassen, aankleden en het bieden van ondersteuning bij algemene dagelijkse handelingen (ADL).

Je biedt een luisterend oor, want naast fysieke zorg is ook mentale en sociale zorg ontzettend belangrijk. Je zet je kennis en vaardigheden in om bij te dragen aan een prettige woon- en leefomgeving voor de bewoners. Vanuit jouw vakmanschap denk je mee hoe het team of de organisatie verder kan verbeteren.

verzorgende IG, RijnWaal Zorggroep (regio Arnhem-Nijmegen)

Verzorgende IG op een locatie van RijnWaal

Binnen RijnWaal is persoonsgerichte zorg de standaard manier van werken. Dat geldt voor al onze locaties: Bemmel, Gendt, Lent en Huissen, gelegen in de gemeente Lingewaard. (tussen Arnhem en Nijmegen) Dit betekent dat de wensen en de eigen regie van onze bewoners voorop staan. Je bent als verzorgende IG verantwoordelijk voor het geven van zorg, maar ook voor het regelen van deze zorg. Zo heb je bijvoorbeeld regelmatig contact met de huisarts, fysiotherapeut en andere externe partijen die hierbij betrokken zijn en zorg je samen voor kwalitatief goede zorg.

Ligt jouw hart bij de bewoners van een PG afdeling of werk je liever op een somatische afdeling? Elke afdeling vraagt weer een andere expertise en we kijken graag samen met jou waar jij het beste tot je recht komt. Naast de dagelijkse werkzaamheden op jouw afdeling, kun je er voor kiezen om deel te nemen aan verschillende projectgroepen, bijvoorbeeld gericht op verbeteringen rond het ECD of andere kwaliteitsvraagstukken. Natuurlijk kun je zelf ook ideeën ter verbetering aandragen en hier samen met je collega’s mee aan de slag gaan.

verzorgende IG op locatie; Bemmel, Gendt, Lent, Huissen

De werkzaamheden

Als verzorgende IG bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je verleent persoonsgerichte zorg aan onze bewoners volgens het zorgplan. Je verricht daarbij verpleegtechnische handelingen, waartoe jij bevoegd en bekwaam bent.
  • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor een aantal bewoners, mantelzorgers en/of naastbetrokkenen.
  • Je overlegt aan de hand van de indicatie over de gewenste zorgverlening en stelt (in overleg met de verpleegkundige) het zorgplan op.
  • Je zorgt voor een duidelijke rapportage, zodat andere collega’s snel inzicht hebben in de situatie van de bewoner.
  • Je checkt regelmatig bij de bewoner en/of naast betrokkene of hij/zij tevreden is en past het zorgplan zo nodig (en in overleg) aan. 
  • Je begeleidt leerlingen en stagiaires tijdens hun opleiding. Je deelt jouw kennis en laat de leerlingen en stagiaires zien en ervaren wat het inhoudt om als verzorgende IG bij RijnWaal te werken.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als verzorgende IG bij RijnWaal krijg je meteen een contract voor onbepaalde tijd.  Het salaris is conform CAO VVT en valt in FWG 35 (maximaal € 3.177 per maand op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Nikki  Hommersom

Verzorgende IG

‘Toen ik hier ben begonnen, ben ik echt in een warm bad terecht gekomen. De collega’s waren allemaal heel vriendelijk en hebben me goed op weg geholpen. Je werkt hier eigenlijk altijd samen, je bent nooit alleen. Je kunt altijd op iemand terugvallen.’

‘Ik vind het heel belangrijk dat RijnWaal persoonsgerichte zorg zo hoog in het vaandel heeft staan. Telkens wanneer je een cliënt ergens mee helpt, doe je dat bewust voor deze persoon. Je vraagt je af waar hij of zij behoefte aan heeft en ondersteunt de cliënt om nog zo veel mogelijk zelf te doen. De eigen regie van de cliënt staat echt voorop. Dat zit ook in kleine dingen: even tijd maken om een praatje te maken of om iemand te helpen om de haren te krullen. Hier krijg je veel waardering voor terug en dat geeft mij een goed gevoel.’

‘Binnen RijnWaal zijn er veel mogelijkheden om door te groeien of opleidingen te volgen. Zelf heb ik de mogelijkheid gekregen om van helpende naar Verzorgende IG door te groeien, dit is me goed bevallen.’


Klik hier om onze vacatures te bekijken
verzorgende ig, Nikki Hommersom
‘Toen ik hier ben begonnen, ben ik echt in een warm bad terecht gekomen.'