Werken als EVV-er op locatie

Als EVV-er ( Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) ben je het eerste aanspreekpunt voor een aantal bewoners. Je zorgt dat zij zich zo thuis mogelijk voelen op onze locatie en je verdiept je in hun persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Je stelt zorgplannen op en zorgt ervoor dat deze plannen samen met collega's worden uitgevoerd. Je signaleert veranderingen bij de clienten waar jij verantwoordelijk voor bent en schakelt met verschillende disciplines.

 

verzorgende IG, RijnWaal Zorggroep (regio Arnhem-Nijmegen)

EVV-er op een locatie van RijnWaal

Binnen RijnWaal is persoonsgerichte zorg de standaard manier van werken. Dat geldt voor al onze locaties: Bemmel, Gendt, Lent en Huissen, gelegen in de gemeente Lingewaard. (tussen Arnhem en Nijmegen) Dit betekent dat de wensen en de eigen regie van onze bewoners voorop staan. Je bent als EVV-er verantwoordelijk voor het geven van zorg, maar ook voor het regelen van deze zorg. Zo heb je bijvoorbeeld regelmatig contact met de huisarts, fysiotherapeut en andere externe partijen die hierbij betrokken zijn en zorg je samen voor kwalitatief goede zorg.

Ligt jouw hart bij de bewoners van een PG afdeling of werk je liever op een somatische afdeling? Elke afdeling vraagt weer een andere expertise en we kijken graag samen met jou waar jij het beste tot je recht komt. Naast de dagelijkse werkzaamheden op jouw afdeling, kun je er voor kiezen om deel te nemen aan verschillende projectgroepen, bijvoorbeeld gericht op verbeteringen rond het ECD of andere kwaliteitsvraagstukken. Natuurlijk kun je zelf ook ideeën ter verbetering aandragen en hier samen met je collega’s mee aan de slag gaan.

verzorgende IG op locatie; Bemmel, Gendt, Lent, Huissen

De werkzaamheden

Als EVV-er bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je verleent persoonsgerichte zorg aan onze bewoners volgens het zorgplan. Je verricht daarbij verpleegtechnische handelingen, waartoe jij bevoegd en bekwaam bent.
  • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor een aantal bewoners, mantelzorgers en/of naastbetrokkenen.
  • Je overlegt aan de hand van de indicatie over de gewenste zorgverlening en stelt (in overleg met de verpleegkundige) het zorgplan op.
  • Je zorgt voor een duidelijke rapportage, zodat andere collega’s snel inzicht hebben in de situatie van de bewoner.
  • Je checkt regelmatig bij de bewoner en/of naast betrokkene of hij/zij tevreden is en past het zorgplan zo nodig (en in overleg) aan. 
  • Je begeleidt leerlingen en stagiaires tijdens hun opleiding. Je deelt jouw kennis en laat de leerlingen en stagiaires zien en ervaren wat het inhoudt om als verzorgende IG bij RijnWaal te werken.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als EVV-er bij RijnWaal krijg je meteen een contract voor onbepaalde tijd.  Het salaris is conform CAO VVT en valt in FWG 40 (maximaal € 3.417 per maand op basis van 36 uur). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Brigitte van Meerten

EVV-er

Brigitte is in 2006 begonnen bij RijnWaal. Brigitte: ’Ik woon zelf in Huissen en fietste vaak langs Sancta Maria. Ik was eigenlijk wel heel benieuwd hoe het zou zijn om daar te werken. Ondanks dat ik geen opleiding in de zorg had, ben ik eens bij Sancta naar binnen gestapt en heb gevraagd of ik een snuffelstage kon doen. Toen werd duidelijk dat de zorg wel bij mij paste en ben ik de opleiding gaan doen. Eerst niveau 2 en 3, daarna heb ik binnen RijnWaal nog de kans gekregen om de opleidingen voor Verzorgende IG en daarna EVV (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende) te doen. Tijdens mijn jaargesprekken zag de teamleider dat ik meer in mijn mars had en vroeg of ik niet de opleiding voor EVV-er wilde doen. Ik vond het toen al leuk om de EVV-ers in het team te ondersteunen, dus de opleiding leek me wel wat. De opleiding EVV ligt naar mijn mening echt in het verlengde van de VIG-opleiding, voor mij is nu het cirkeltje rond.’

‘Wat ik zo leuk vind aan mijn werk als EVV-er is dat ik voor cliënten zo veel mogelijk ervoor kan zorgen dat hun leven kan worden voortgezet als ze bij ons wonen. Ik ben van nature nieuwsgierig naar mensen en vind het dan ook heel leuk om te ontdekken wat de wensen, behoeftes en hobby’s van mensen zijn. Vervolgens zet ik de lijnen uit zodat we samen met alle disciplines ervoor kunnen zorgen dat de bewoners zich zo thuis mogelijk voelen bij ons. Ik heb 8 cliënten onder mijn hoede, ik schrijf en update zorgplannen en signaleer als er een verandering optreedt bij een cliënt. Dan schakel ik bijvoorbeeld met de huisarts  of met andere disciplines. Ik sta in ieder geval een middag per week uit de zorg gepland, zo krijg ik ook echt de tijd en ruimte voor mijn EVV taken.’

‘Bij RijnWaal heb ik echt de kansen gekregen om mezelf te ontwikkelen. Ik weet zeker dat als ik in de toekomst nog een opleiding zou willen doen, dat daar ook mogelijkheden voor zijn. Ook word je in salaris als EVV-er beloond met schaal 40. Daarnaast merk je ook dat de organisatie in ontwikkeling is. Er verandert van alles, en dat brengt weer nieuwe ontwikkelingen met zich mee. Ik vind dat mooi om te zien, ik sta open voor veranderingen. Zo zien we de afgelopen jaren ook de zorgzwaarte veranderen, de bewoners die hier komen wonen, hebben veel meer zorg nodig dan vroeger. Dat maakt het werk soms complex, maar zorgt er ook voor dat je jezelf beter leert kennen. Ik kan me goed aanpassen en inleven in anderen, dat maakt voor mij dit werk juist zo leuk.’


Klik hier om onze vacatures te bekijken
verzorgende ig, Nikki Hommersom
‘Toen ik hier ben begonnen, ben ik echt in een warm bad terecht gekomen.'