BBL Verzorgende IG

Tijdens de BBL tot verzorgende IG word je opgeleid tot een allround Verzorgende IG.  Je volgt de opleiding bij een ROC: je gaat 1 dag per week naar school en werkt daarnaast in de zorg. Je bent dus zowel leerling als collega.

Je krijgt de kans om allerlei vaardigheden te oefenen in de praktijk en ook op school. De BBL opleiding tot verzorgende IG is geschikt voor mensen van alle leeftijden, of je nu net van de middelbare school komt, of al een andere carrière achter de rug hebt: je bent van harte welkom.


Image

BBL Verzorgende IG bij RijnWaal

Tijdens je werk word je begeleid door de praktijkopleiders en werkbegeleiders van RijnWaal. Samen zetten we jouw professionele ontwikkeling centraal. Je word gecoacht en gestimuleerd om zelfstandig een professionele beroepshouding aan te leren en de vaardigheden eigen te maken.

Je werkt binnen RijnWaal op verschillende locaties en in verschillende teams. Het rouleren zorgt ervoor dat je na het behalen van je diploma breed inzetbaar bent. Het is daarnaast de ideale manier om te ontdekken waar jouw passie ligt in de ouderenzorg.

Image

De werkzaamheden

Als BBL Verzorgende IG bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Verzorgende, verplegende en begeleidende taken.
  • Ook verpleegtechnische handelingen leer je (onder begeleiding) toe te passen.
  • Je leert omgaan met mensen die gezondheids- of gedragsproblemen hebben.
  • Je leert samen met collega's te werken en hoe je kunt omgaan met familie van bewoners.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als BBL Verzorgende IG bij RijnWaal krijg je een salaris volgens de CAO VVT. Je ontvang je een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding met een omvang van 27 uur.

De leermiddelen die jij nodig hebt worden betaald door RijnWaal. Na het behalen van je diploma krijg je een contract aangeboden. Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Ilona Kuster

BBL Verzorgende IG

Ilona: 'Op 52-jarige leeftijd stelde ik mezelf de vraag, of ik mijn toenmalige werk wel tot mijn pensioen wilde blijven doen. Ik realiseerde me dat het me niet voldoende uitdaging meer bood, dus zette ik op een rij wat ik graag zou willen: afwisseling, uitdaging, voldoening, samenwerken maar ook zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om mezelf te blijven ontwikkelen.’

‘Al snel ontdekte ik dat ik dit zou kunnen vinden in de zorg. Ik besloot contact te zoeken met RijnWaal Zorggroep voor meer informatie. Voor mij de beste beslissing ooit, zo blijkt nu.’

‘In januari 2021 ben ik gestart met de 2-jarige opleiding tot Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG). Dit houdt in dat ik één dag per week naar school ga, in combinatie met gemiddeld 20 uur stage bij RijnWaal. Inmiddels draai ik mee in een professioneel team van fijne collega’s, die mij niet alleen het vak van VIG-er in de praktijk leren, maar met wie ik het ook leuk heb.’

‘De opleiding en het werk in de praktijk sluiten goed op elkaar aan. Vooral de kennis die ik opdoe over het menselijk lichaam, ziektebeelden en behandeling e.d. vind ik erg interessant en uitdagend. Ik werk samen met collega’s maar ook zelfstandig. Ik ben verantwoordelijk voor wat ik observeer, signaleer, rapporteer en hoe ik handel. Bovendien geeft de dankbaarheid die de bewoners me laten blijken, heel veel voldoening. En dankbaar ben ik zelf ook! Omdat RijnWaal Zorggroep mij nu de kans heeft gegeven een vak te leren, waarvoor ik voor mijn gevoel eigenlijk 30 jaar geleden al had moeten kiezen… Gelukkig ben je nóóit te oud om te leren!’


Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image
‘De dankbaarheid die de bewoners me laten blijken, geeft heel veel voldoening.'