Werken als Medewerker Welzijn

Als medewerker welzijn weet jij dat welzijn meer betekent dan het organiseren van een gezellige activiteit. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat onze bewoners en onze cliënten van de dagbesteding een daginvulling hebben die past bij hun wensen en mogelijkheden. Je betrekt regelmatig vrijwilligers, zodat er nog meer mogelijkheden zijn voor activiteiten die passen bij onze bewoners. 

Je gebruikt jouw ervaring en vakmanschap om de collega’s en de organisatie te helpen verbeteren.


Image

Medewerker Welzijn op een locatie van RijnWaal

Binnen RijnWaal ondersteun je als medewerker welzijn onze bewoners en deelnemers bij het invullen van hun dag. Je begeleidt individueel of in groepsverband dagelijkse bezigheden en sociale activiteiten en je zorgt voor en gezellige sfeer in de kleinschalige huiskamer.

Je verplaatst je gemakkelijk in de belevingswereld van de bewoners of deelnemers en je bouwt een vertrouwelijke, professionele relatie met hen op. Waar mogelijk zorg je voor stimuleren activiteiten om de cliënten te activeren, of juist voor een geborgen sfeer waar cliënten op ontspannen wijze de dag doorbrengen.

Op elke locatie van RijnWaal (Bemmel, Lent, Gendt, Huissen en Angeren) is een welzijnsteam actief. Er worden geregeld verschillende activiteiten georganiseerd met hulp van onze vrijwilligers en onze samenwerkingspartners.

Image

De werkzaamheden

Als Medewerker Welzijn bij RijnWaal zijn onder andere deze werkzaamheden onderdeel van jouw werkdag:

  • Je ondersteunt en begeleidt (samen met onze vrijwilligers) ouderen op het gebied van welzijn, zorg en dagbesteding. 
  • Je inventariseert de behoefte van de cliënt en zorgt ervoor dat de juiste acties worden ingezet en dat dit ook in het zorgplan wordt opgenomen. 
  • Je bedenkt en organiseert groepsgerichte en welzijn bevorderende activiteiten en voert deze ook samen met je collega’s en deelnemers uit. 
  • Waar nodig ben je in staat om Welzijn Op Maat te bieden, bijvoorbeeld door mensen te verbinden in maatjesprojecten. Bij het organiseren maak jij uiteraard gebruik van jouw kennis en netwerk. 
  • Je werkt samen met je collega’s, vrijwilligers, samenwerkingspartners en mantelzorgers. 
  • Je bent actief in projecten of werkgroepen en vertegenwoordig je samen met je team RijnWaal Welzijn en Vrijwilligerszaken in diverse netwerken waarin RijnWaal zorggroep participeert.

Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als medewerker welzijn bij RijnWaal krijg je een salaris passend bij je werkervaring en opleiding volgens de CAO VVT. Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld.

Wij vinden het bij RijnWaal erg belangrijk dat je goed van start gaat en daarom word je de eerste maanden wegwijs gemaakt door onze organisatiebuddy.  Bovendien word je regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Mary Roelofs

Medewerker Welzijn

‘Het is een uitdagende job waarin we proberen om zoveel mogelijk de deelnemers een prettige, gezellige en inspirerende dag aan te bieden. We hebben oog voor de lichamelijke- en cognitieve achteruitgang, stimuleren van onderlinge sociale contacten, het groepsproces en behoefte aan dagstructuur. Met zowel actieve als creatieve activiteiten, maar ook geheugentraining (R.O.T.) komt aan bod. We proberen diverse en vernieuwende activiteiten aan te bieden waarin we ook kijken naar trends en innovaties zoals zorgtechnologieën (fietslabyrint, braintrainer) en de Xbox of Kahoot.’

‘Het is de kunst om binnen de groep een eenheid te krijgen waardoor ook iedere deelnemer zijn eigenwaarde kan verruimen/behouden. Iedere deelnemer is vrij om deel te nemen aan de aangeboden activiteiten, maar door verschillende (cognitieve of lichamelijk) achteruitgang speel je wel in op interesses, behoefte en het kunnen van de deelnemers.’

‘Naast de activiteiten zijn we ook bezig met de administratieve kant van ons werk. We verwerken de binnengekomen indicaties vanuit de WMO, regelen koffie/kennismakingsafspraken met nieuwe deelnemers en de daarbij komende administratieve werkzaamheden als ze gaan starten (WMO/KSB/vervoer/keuken/etc). Verder werken we met OMAHA voor o.a. de rapportages, hebben we halfjaarlijkse evaluatiegesprekken met deelnemer, mantelzorg en/of zorgteams.’


Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image
‘Eigenlijk is een dag te kort met wat we allemaal willen doen. Maar als deelnemers met een tevreden gevoel naar huis gaan, geeft het ons ook een voldaan gevoel.’