Werken als verpleegkundige

Als verpleegkundige zorg je voor de continuïteit en coördinatie van verpleeg- en zorgactiviteiten voor onze bewoners. Je verricht het grootste deel van verpleegtechnische handelingen, of begeleidt hierin collega’s/ leerlingen. Je zet je kennis en vaardigheden in om bij te dragen aan een aangename laatste levensfase voor onze bewoners.

Vanuit jouw vakmanschap denk je mee hoe het team of de organisatie verder kan verbeteren.


Image

Verpleegkundige op een locatie van RijnWaal

Binnen RijnWaal zijn er verschillende afdelingen waar je als verpleegkundige aan de slag kan. Ligt jouw hart bij onze PG bewoners of trekt de somatische kant jou meer? Elke afdeling vergt weer een andere expertise en we kijken graag samen met jou waar jij het beste tot je recht komt.

Naast de dagelijkse werkzaamheden op jouw afdeling, draai je bij toerbeurt mee in de bereikbaarheidsdiensten van RijnWaal. Samen met jouw collega verpleegkundigen van de verschillende locaties vorm je het MTH team (medisch technisch handelen team) en heb je geregeld overleg en momenten om te sparren met elkaar. Wil je meer info over onze locaties in Bemmel, Gendt, Huissen en/of Lent, klik dan hier.

Image

De werkzaamheden van een verpleegkundige

Je verleent zelfstandig verpleegkundige zorg aan onze bewoners en je voert verpleegtechnische handelingen uit. Je verricht intakegesprekken, stelt de zorgdiagnoses en geeft advies met betrekking tot de indicatie. Je bent de voorzitter tijdens het MDO en accordeert de zorgplannen. De wensen, behoeften, mogelijkheden en verwachtingen van de bewoner zijn de basis voor dit zorgplan. Je houdt hierbij altijd rekening met wat iemand zelf nog kan en stimuleert hem/haar daar dan ook in.

Verder coördineer je het zorgproces in het team en zorgt ervoor dat de prioriteiten duidelijk zijn. Daarbij denk je overstijgend in oplossingen en mogelijkheden. Je vindt het leuk om jouw eigen vakinhoudelijke deskundigheid verder uit te breiden en te delen met jouw team en de rest van de organisatie.

Daarnaast heb je een signalerende rol en informeer je de teamleider over het wel een wee op de afdeling. Naast het leveren van goede zorg, vinden we het belangrijk om aandacht te hebben voor onze bewoners. Je maakt graag oprecht contact met de bewoners en hebt oog voor de mens achter de zorgvraag. De familie speelt hierbij een belangrijke rol en hier heb je dan ook regelmatig contact mee.


Klik hier om onze vacatures te bekijken

Salaris & Arbeidsvoorwaarden

Als je in dienst komt als verpleegkundige bij RijnWaal krijg je meteen een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris is conform cao-VVT en valt in FWG 45 (maximaal € 3362 per maand op basis van 36 uur), exclusief 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.

Daarnaast word je ook regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Chris Dominicus

verpleegkundige op de Bloem in Huissen

Chris werkt al sinds 1983 in de zorg en dan vooral met mensen met dementie. Chris vertelt waarom hij juist deze doelgroep zo bijzonder vindt: ‘Bij mensen met dementie mag en kun je heel goed jezelf zijn. De uitdaging is om elkaar te bereiken en samen er iets goeds van te maken.’

‘De doelgroep is bijzonder, je moet geduld hebben en iets van jezelf kunnen geven. Begeleiding van de familie of naasten is hierbij essentieel, de zorg doe je samen. Niets is zo belangrijk dat je oprechte aandacht hebt voor de mensen. Even bij iemand te gaan zitten en een luisterend oor bieden, laten weten dat de ander er mag zoals hij of zij is en het gevoel geven dat ze niet alleen zijn. Dit is mijn invulling van kwaliteit van zorg.

Juist die kleine momenten van oprecht contact, die dragen bij aan de kwaliteit van leven voor de bewoners.’ ‘De Bloem is voor mij een vertrouwde plek waar ik samen met fijne collega’s mijn werk kan en mag uitvoeren, veel kan leren en waardering voor mijzelf uit mijn beroep kan halen.’


Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image

‘Ik vind het belangrijk om de zorg in een positief daglicht te zetten, dat de beleving van de zorg positiever wordt.
Het is zo’n mooi vak!’