Werken als medewerker Welzijn

"Eigenlijk is een dag te kort met wat we allemaal willen doen. Maar als deelnemers met een tevreden gevoel naar huis gaan, geeft het ons ook een voldaan gevoel."
Image

Werken als medewerker Welzijn

Jij weet dat welzijn meer betekent dat het organiseren van een gezellige activiteit. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat onze bewoners een dag invulling hebben waarvan ze kunnen genieten Je stemt af op de wensen van de bewoners en bent flexibel en creatief. Je denkt niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Door jou krijgt de dag van de cliënt een gouden randje. Tot gebruik je jouw ervaring en vakmanschap om de collega’s en de organisatie te helpen verbeteren.

Medewerker Welzijn bij Rijnwaal

Binnen RijnWaal zijn er verschillende locaties waar je als medewerker Welzijn aan de slag kan. Ligt jouw hart bij onze bewoners of toch meer bij de deelnemers die nog thuis wonen? Elke groep vergt weer een andere expertise en we kijken graag samen met jou waar jij het beste tot je recht komt. Elke locatie is weer anders. Dat is ook mooi aan RijnWaal. De teams die er werken en de plek zorgen dat het overal weer anders is. Wil je meer info over onze locaties in Bemmel, Gendt, Huissen en/of Lent, klik dan hier.

Verhaal Mary Roelofs en Rozemarijn Post

Het is een uitdagende job waarin we proberen om zoveel mogelijk de deelnemers een prettige, gezellige en inspirerende dag aan te bieden. We hebben oog voor de lichamelijke- en cognitieve achteruitgang, stimuleren van onderlinge sociale contacten, het groepsproces en behoefte aan dagstructuur. Met zowel actieve als creatieve activiteiten, maar ook geheugentraining (R.O.T.) komt aan bod. We proberen zo divers mogelijke vernieuwende activiteiten aan te bieden waarin we ook kijken naar de actualiteit en trends op het moment en innovaties zoals zorgtechnologien (fietslabyrint, braintrainer) en de Xbox of Kahoot. 

Het is de kunst om binnen de groep een eenheid te krijgen waardoor ook iedere deelnemer zijn eigenwaarde kan verruimen/behouden. Iedere deelnemer is vrij om deel te nemen aan de aangeboden activiteiten, maar door verschillende (cognitieve of lichamelijk) achteruitgang speel je wel in op interesses, behoefte en het kunnen van de deelnemers. 

Sinds de corona is onze groep opgesplitst en op onze locatie hanteren we op dit moment 2 groepen i.v.m. de anderhalve meter regel. Hierdoor sta je als medewerkers dus zelfstandig op een groep van 8 tot 9 deelnemers, samen met een vrijwilliger. 

Naast de activiteiten zijn we ook bezig met de administratieve kant van ons werk. We verwerken de binnengekomen indicaties vanuit de WMO, regelen koffie/kennismakingsafspraken met nieuwe deelnemers en de daarbij komende administratieve werkzaamheden als ze gaan starten (WMO/KSB/vervoer/keuken/etc). Verder werken we met OMAHA voor o.a. de rapportages, hebben we halfjaarlijkse evaluatiegesprekken met deelnemer, mantelzorg en/of zorgteams. 

Eigenlijk is een dag te kort met wat we allemaal willen doen. Maar als deelnemers met een tevreden gevoel naar huis gaan, geeft het ons ook een voldaan gevoel.

Image

Jouw werkzaamheden

Je ondersteunt en begeleidt (samen met onze vrijwilligers) onze bewoners op het gebied van welzijn, zorg en dagbesteding. Je inventariseert de behoefte van de bewoner en zorgt ervoor dat de juiste acties worden ingezet en dat dit ook in het zorgplan wordt opgenomen. Je bedenkt en organiseert groepsgerichte welzijnsbevorderende activiteiten en voert deze ook samen met hen uit. Waar nodig ben je in staat om Welzijn Op Maat te bieden, bijvoorbeeld door mensen te verbinden in maatjesprojecten.

Bij het organiseren maak jij uiteraard gebruik van jouw kennis en netwerk. Voor een optimaal resultaat werk je nauw samen met je collega’s, vrijwilligers, samenwerkingspartners en mantelzorgers. Daarnaast neem je actief deel aan projecten of werkgroepen en vertegenwoordig je samen met je team RijnWaal Welzijn en Vrijwilligerszaken in diverse netwerken waarin RijnWaal zorggroep participeert.

Wat bieden wij

Behalve flexibiliteit, een fijne werksfeer en een organisatiebuddy die jou de eerste maanden wegwijs maakt binnen RijnWaal Zorggroep, krijg je ook een salaris passend bij je werkervaring en opleiding (FWG schaal 40: €2007-€2971). Daarnaast zijn er goede aanvullende arbeidsvoorwaarden. Je mag rekenen op een eindejaarsuitkering en natuurlijk vakantiedagen en vakantiegeld. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze collega’s lekker in hun vel zitten en vitaal aan het werk zijn en blijven.

Je wordt ook regelmatig getrakteerd op kleine attenties om te laten zien hoe blij we met jou zijn.