Esme Alofs

Esme werkt al 5 jaar bij RijnWaal. Esme is begonnen in Gendt in de huishouding, daarna helpende geworden, toen verzorgende, nu verzorgende IG. Op dit moment doet Esme de opleiding verpleegkunde. Ook heeft Esme nog ambities om opleiding HBO-V te gaan doen. Ondanks het feit dat Esme nog in opleiding is, wordt ze door haar team als volwaardig collega behandeld. Dit vindt Esme heel prettig. Esme: ‘Ik ben werkzaam in een warm team: fijne collega’s en er zijn veel mogelijkheden om te leren en je te ontwikkelen’. Ook komt Esme door haar werk in contact met andere disciplines en houdt ze graag de laatste trends en nieuwe kennis bij. Als Esme wat nieuws geleerd heeft, deelt ze dit met het team en kijken ze samen of ze het ook meteen kunnen toepassen. Daarnaast vindt Esme het ook leuk om dingen te regelen, hier heeft haar team dan weer profijt van.

Esme wisselt het werk op locatie Bemmel en Gendt met elkaar af: ‘Het is fijn om variatie te hebben, dat houdt je scherp’. Ook het invallen bij andere teams als er een dienst open staat, is geen enkel probleem: ‘Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen’.

Esme omschrijft werken bij RijnWaal als: Gemoedelijk, fijne sfeer, heel vertrouwd, fijn team. Binnen het team zijn er verschillende persoonlijkheden en karakters, zo vult ieder elkaar aan en zorgt het voor een prettige dynamiek.
Wanneer er bijvoorbeeld in de vakantie mensen met vakantie zijn en het team moet met minder mensen het zelfde werk doen, gaan ze efficiënter te werk. Er wordt bijvoorbeeld gezorgd dat de zorg en het praatje tegelijkertijd plaats vinden. Of Esme komt op een later moment om de bewoner persoonlijk aandacht te geven, mits deze persoon daar voor open staat natuurlijk. Er wordt rekening gehouden met ieders belangen. Altijd staat de kwaliteit van zorg voorop.

‘Ook het team zelf zorgt goed voor elkaar. Wanneer er een incident heeft plaatsgevonden of iemand heeft een heftige ervaring gehad, wordt er binnen het team over gesproken. De teamleden geven elkaar tips en feedback, zo blijft iedereen van elkaar leren. Ook al is het soms best lastig om iemand feedback te geven of zelf feedback te ontvangen’.
Voor haar opleiding heeft Esme een speciaal schrift waarin ze haar feedback verzameld. Zo kan ze op een later moment erop terugkijken en reflecteren.

In de ouderenzorg krijg je echt de kans om met iemand een band op te bouwen. Ook met de familie van de bewoners. Per cliënt verschilt het hoeveel contact er is met de familie. Niet iedere dochter of zoon komt elke week op bezoek. Wel merkt Esme dat de familie ook graag met haar een praatje maakt, en dat ze veel waardering hebben voor de zorg die Esme heeft voor hun dierbare.


Klik hier om onze vacatures te bekijken
Image
'Het belangrijkste aan dit werk is dat je iets voor de mensen kunt betekenen.'