In gesprek met vrijwilliger Lidewijde

“Met ouderen werken is fijn. Ze hebben altijd een verhaal of vertellen hoe ze denken en waar ze mee bezig zijn. Ik wil als vrijwilliger graag iets bijdragen, zodat de ouderen een fijne oude dag hebben.”

Wil je jezelf eens kort voorstellen?
Ik ben Lidewijde Wesselingh, ik ben 63 jaar en ik woon 27 jaar in Bemmel. Ik ben samenwonend met Dick. Ik heb 2 bonus kinderen en 5 bonus kleinkinderen. In mijn vrije tijd speel ik orgel, ga ik 2 keer per week naar de fitness, heb ik zangles en ben ik wekelijks te vinden in boekhandel de Toren in Bemmel.

Welk vrijwilligerswerk doe je bij RijnWaal Zorggroep?
Ik werk als vrijwilliger op locatie Liduina Bemmel. Op maandagochtend help ik bij luisteren in je leunstoel, 1 keer per maand bij klassieke muziek, orgel spelen in de kapel, ommetje door Bemmel en wat er voor handen komt.

Hoe ben je als vrijwilliger bij ons gekomen?
Na het werk wat ik deed wilde ik graag iets gaan doen voor anderen. Vooral voor ouderen in het bijzonder. Ik ga graag met oudere mensen om. Ik ben Liduina binnen gelopen en de vrijwilligerscoördinator die er was heeft mij ontvangen en ik kon gelijk aan de slag. Ik ben eerst begonnen met bewoners ophalen voor de vieringen in de kapel en voor de rummicub middag. Zo ben ik in Liduina steeds meer gaan helpen bij verschillende activiteiten.

Waarom ben je vrijwilligerswerk gaan doen?
Met ouderen werken is fijn. Ze hebben altijd een verhaal of vertellen hoe ze denken en waar ze mee bezig zijn. Ik wil als vrijwilliger graag iets bijdragen, zodat de ouderen een fijne oude dag hebben. Het voelt goed om iets te kunnen betekenen binnen de welzijn van de bewoners. Het is ook prettig om een band met hen op te bouwen en de bewoners vinden het altijd weer fijn als ik er weer ben. Ze vertellen van alles over hun leven en daar kan ik zelf ook weer leer uithalen.

Hoe ziet een dagdeel als vrijwilliger er voor jou uit?
Als we op maandag het luisteren in je leunstoel hebben zetten we eerst alles klaar, daarna gaan we sommige bewoners ophalen. Ze zijn altijd weer blij dat het maandag is en we weer samen naar mooie verhalen/ boeken kunnen luisteren. Anderen komen zelfstandig. We drinken gezamenlijk een kopje koffie. En onder het lezen komen er mooie verhalen naar voren. Soms lezen we enkele bladzijdes, maar dan spreken we over onderwerpen die naar voren komen. Mijn favoriete boek is van Hella Haasse: Heren van de thee. echt een aanrader om eens te lezen. Een ander boek wat mijn favoriet is van Frank Nellen: de onzichtbare.


Wil jij ook iets als vrijwilliger betekenen voor onze bewoners?

Bekijk hier alle mogelijkheden binnen RijnWaal Zorggroep.