Vakantiewerk in de zorg

Een bijbaantje of vakantiewerk in de zorg iets voor jou? Marije deelt haar ervaring

Marije werkt bij RijnWaal als bijbaan in de thuisondersteuning. Ze werkt gemiddeld 18 uur in de wijk in Huissen. Ze vertelt over haar bijbaan in de zorg.

“Ik was op zoek naar een leuk baantje. Werken met ouderen zag ik meteen zitten. Mijn oma krijgt namelijk ondersteuning en ik zag bij haar hoe collega’s in de zorg zo leuk met haar omgaan. Mijn moeder heeft mij geattendeerd om eens bij RijnWaal Zorggroep te informeren voor een leuke bijbaan of vakantiewerk. Ik wilde ervaren of ik dit ook leuk zou vinden en nu ben ik heel blij dat ik dit bijbaantje heb!

Ik ga naar mensen thuis en ondersteun ze in het huishouden. Bij iedere cliënt is het net even anders en dat maakt het ook zo leuk. Iedere week kom ik op bezoek, zo bouw ik ook een band met de cliënten op. Het werk is goed te combineren met school en hobby’s. Ik werk tot maximaal 17.00 uur, dus ik ben in de avond vrij.

Mijn werkgebied is Huissen. Omdat ik alleen een fiets heb is dat goed te doen en kan ik ook niet verder. Het werk doe ik zelfstandig, maar ik veel contact met de cliënten. Het is mooi om te zien als ze blij zijn als hun huishouden weer op orde is. Ze stralen dan veel dankbaarheid uit en daar word ik weer blij van.

Hiervoor werkte ik in de supermarkt, maar dit bijbaantje voelt bijna niet als werk. Ik zou het heel jammer vinden als ik moet stoppen. Zolang ik het kan combineren blijf ik dit werk doen.

Verder vind ik de communicatie heel fijn. Het werk is flexibel. Als je tijdig aangeeft dat je niet kunt is dat prima. Mijn leidinggevende geeft mij een goed en veilig gevoel. Als ik mij bijvoorbeeld niet goed zou voelen bij iemand thuis kan ik dit makkelijk aangeven en dan wordt hier naar gehandeld.”

Wil jij ook als bijbaantje of vakantiewerk werken in de zorg?

Neem gerust contact op met onze Recruiter Louise Driessen: